Ouderschapsplan

Samenwonen en ouderschapsplan

Ook als jullie samenwonen en uit elkaar gaan, is een ouderschapsplan verplicht. Het ouderschapsplan hoeft dan niet aan de rechter worden voorgelegd. De afspraken kunnen bij de notaris worden bekrachtigd.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

In principe mogen jullie in een ouderschapsplan alle afspraken opnemen die betrekking hebben op de kinderen. Als de hond meegaat in de zorgverdeling van de kinderen, mag dat worden opgenomen in het ouderschapsplan. Een aantal onderwerpen is verplicht:

  • De verdeling van de zorg en opvoeding
  • De wijze waarop de omgang is geregeld (jullie kind heeft recht op omgang met beide ouders)
  • De verdeling van de kosten van de verzorging en opvoeding
  • Hoe informatieoverdracht over de ontwikkeling van jullie kind
  • Hoe overleg over de belangrijke zaken plaatsvindt

De verdeling van de zorg en opvoeding

Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen jullie niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe wil je daarmee omgaan? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Ouders die beiden ouderlijk gezag hebben, spreken een zorgverdeling af. Als één ouder het gezag heeft dan maken jullie afspraken over een omgangsregeling.

Neem contact op met Bas

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die BoomHuis Mediation biedt voor jullie? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kun je doen door te bellen naar 06 – 55 08 09 25 ; te mailen naar info@scheidensamen.nl of door het formulier op deze website in te vullen. Ik help jullie graag in deze moeilijke periode

Ga naar contact

BoomHuis Mediation

info@scheidensamen.nl
06 – 55 08 09 25

KVK: 65695550
Het Scheidingshuys

Adres
Statietjalk 3
4617 GN Bergen op Zoom