Alimentatie

​Op basis van wettelijke regulering worden door de rechter alimentatie bedragen vastgesteld. Maar hier samen uitkomen is natuurlijk veel prettiger. BoomHuis Mediation neemt een onpartijdige rol aan in de alimentatieprocedure en berekent voor jullie de alimentatie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderalimenatie en partneralimentatie.

Kinderalimentatie

Wanneer jullie kinderen hebben, beschermt alimentatie hen op financieel vlak. Beide partners hebben namelijk een onderhoudsplicht. Totdat kinderen financieel zelfstandig zijn of 21 jaar oud geldt deze onderhoudsplicht. ​Eventuele toevoegingen aan de alimentatieplicht kunnen in het ouderschapsplan worden opgenomen.
Het kan zijn dat jullie hebben gekozen voor co-ouderschap, dat wil echter niet zeggen dat hiermee de alimentatieplicht geheel vervalt. ​Deze is namelijk gebaseerd op jullie inkomens en of er in jullie huwelijksakte speciale voorwaarden zijn opgenomen. (huwelijkse voorwaarden)

Partneralimentatie

Of er partneralimentatie betaald dient te worden en hoeveel is afhankelijk van aan aantal factoren. Namelijk de levensstandaard, behoefte en financiële draagkracht van beide partners.
In de meeste gevallen eindigt de partneralimentatie plicht na 5 jaar.

BoomHuis Mediation verzorgt de berekeningen voor de partner- en kinderalimentatie en informeert jullie daarbij ook op juridisch vlak. ​Voor meer informatie over belasting teruggaven op betaalde alimentatie neem vast een kijkje op belastingdienst

Neem contact op met Bas

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die BoomHuis Mediation biedt voor jullie? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kun je doen door te bellen naar 06 – 55 08 09 25 ; te mailen naar info@scheidensamen.nl of door het formulier op deze website in te vullen. Ik help jullie graag in deze moeilijke periode

Ga naar contact

BoomHuis Mediation

info@scheidensamen.nl
06 – 55 08 09 25

KVK: 65695550
Het Scheidingshuys

Adres
Statietjalk 3
4617 GN Bergen op Zoom