Financieel

Mensenleven: koophuis, hypotheek, pensioen, inkomen en belastingen. En soms: een scheiding.
En dan ga je scheiden. Alles wat jullie hebben opgebouwd, moet verdeeld worden.

Wat te doen met pensioen na scheiding?

Of je nu nog niet zo lang pensioen opbouwt of bijna met pensioen gaat; scheiden kan invloed hebben op je pensioen. Wist je dat je bij echtscheiding keuzes hebt bij de verdeling van je pensioen?

Wat gebeurt er met de woning als jullie gaan scheiden?

Kun je de hypotheek na de scheiding alleen betalen? Kan ik blijven wonen wellicht en welke constructies zijn daar voor? Hoe zit het met de waarde van de woning en de hypotheekschuld? Allemaal

vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. BoomHuis Mediation heeft een financieel specialist die antwoord geeft op deze belangrijke vragen en werkt nauw samen met financieel adviseur Perfect Hypotheken www.perfectallesgeregeld.nl die jullie onder andere kan voorzien van hypotheekadvies.

Inkomen na de scheiding

Om te kunnen leven en wonen, heb je inkomen nodig. Hoeveel inkomen je nodig en beschikbaar hebt, is van veel factoren afhankelijk. En hoe zit het nu met het recht op partneralimenatie? En heb ik recht op toeslagen vanuit de overheid nu ik er alleen voor sta?

De belastingdienst en echtscheiding

Een scheiding heeft gevolgen voor je belastingen. Besluiten die jullie nu nemen, hebben invloed op je belastingaangifte. Denk aan de nieuwe hypotheek, de kosten van de scheiding of afspraken over alimentatie. Verstandig om dan een deskundige in te schakelen, toch?

Polissen / erfenissen, vermogen eigen bedrijf ?

Al het vermogen (tenzij uitgesloten) dient tijdens de echtscheiding verdeeld te worden dus ook (levens)polissen, eventuele erfenissen, vermogen in gezamenlijk eigen bedrijf. Lastige kwesties waar BoomHuis Mediation he mee kan helpen.

Neem contact op met Bas

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die BoomHuis Mediation biedt voor jullie? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kun je doen door te bellen naar 06 – 55 08 09 25 ; te mailen naar info@scheidensamen.nl of door het formulier op deze website in te vullen. Ik help jullie graag in deze moeilijke periode

Ga naar contact

BoomHuis Mediation

info@scheidensamen.nl
06 – 55 08 09 25

KVK: 65695550
Het Scheidingshuys

Adres
Statietjalk 3
4617 GN Bergen op Zoom