Scheiden en kinderen

Voor kinderen verandert er veel na een scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn als daarvoor.

Reden genoeg om het tijdens en na de scheiding zo goed mogelijk voor de kinderen te regelen. Zodat ze, ondanks de scheiding, kunnen terugkijken op een fijne en veilige jeugd waar beide ouders bij betrokken waren.

Eén van de moeilijkste momenten tijdens een scheiding is het moment dat jullie de kinderen moeten vertellen dat jullie uit elkaar gaan. Hierbij speelt de leeftijd van de kinderen een grote rol. Het is logisch dat jullie het vertellen in woorden die passen bij de leeftijd van je kind. Belangrijk is ook dat jullie elkaar niet de schuld geven van de scheiding. Huilen mag best maar houd voor ogen dat het nu gaat om de kinderen en niet om jou. Hoe verdrietig je ook bent.
Sta niet raar te kijken als je kind de mededeling voor kennisgeving aanneemt en verder gaat met spelen. Elk kind reageert anders en een kleuter reageert anders dan een puber. Geef de ruimte om het nieuws te verwerken of te delen met vrienden en sta klaar als je kind wil praten over de scheiding. Voor jonge kinderen zijn er veel boeken verkrijgbaar die over scheiden gaan. Voor pubers zijn er ook websites. Villa Pinedo is bijvoorbeeld een website speciaal voor oudere kinderen.

Sinds 2009 is een ouderschapsplan verplicht voor gehuwden, samenwonenden en geregistreerd partners als er minderjarige kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Het doel is dat ouders actief nadenken over de (directe) toekomst van hun kinderen en welke rol zij daar in hebben. De in het ouderschapsplan gemaakte afspraken bieden duidelijkheid en rust voor de kinderen en voor jullie.

Neem contact op met Bas

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die BoomHuis Mediation biedt voor jullie? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kun je doen door te bellen naar 06 – 55 08 09 25 ; te mailen naar info@scheidensamen.nl of door het formulier op deze website in te vullen. Ik help jullie graag in deze moeilijke periode

Ga naar contact

BoomHuis Mediation

info@scheidensamen.nl
06 – 55 08 09 25

KVK: 65695550
Het Scheidingshuys

Adres
Statietjalk 3
4617 GN Bergen op Zoom