Wat is mediation

Mediation

BoomHuis Mediation in Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat, Hoogerheide, Putte, Huijbergen, Ossendrecht en Woensdrecht, helpt je om samen goede afspraken voor de toekomst te maken. Dat is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor jullie financiële situatie na de scheiding. Samen met de mediator en een financieel specialist, kom je tot de beste oplossingen.

Wat is mediation?

Mediation gaat uit van jullie oplossend vermogen; jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Omdat verstand en emotie elkaar tijdens de scheiding in de weg kunnen zitten, zorg je er met mediation voor dat jullie blijven praten. Met aandacht voor alle emoties, maar zonder deze emoties het resultaat te laten beïnvloeden.

Mediation en financieel advies; het beste van twee werelden

Financieel advies in combinatie met mediation. Bij BoomHuis Mediation integreren we alles wat jullie op financieel gebied moeten regelen in één pakket. Ik werk direct samen met de financieel specialist van Het Scheidingshuys www.scheidingshuys.nl zodat de afspraken die jullie willen maken uitvoerbaar en passend zijn.

Wat is mediation bij scheiden?

Bij mediation ga ik als mediator samen met jullie op zoek naar oplossingen. Die oplossingen moeten voor jullie allebei goed voelen. Bij mediation blijven jullie zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke keuzes. Mijn taak is ervoor te zorgen dat jullie allebei gehoord worden en op gelijkwaardig niveau met elkaar in gesprek blijven.

Overleggen versus vechten

In elk mensenleven ontstaat er weleens een conflict. Sommige daarvan lossen zichzelf op. Sommige kun je zelf oplossen. In andere situaties helpt het als je een onafhankelijke derde inschakelt om tot een goede oplossing te komen.
Voordat je, via advocaten, een dure strijd uitvecht in de rechtbank, kan het anders. Jullie kunnen ook proberen er eerst met mediation en overleg uit te komen. Dat is veel minder kostbaar en een ander groot voordeel is dat beide partijen op langere termijn vaak nog steeds tevreden zijn met de uitkomst. Alle reden dus om voor het overleg te kiezen.
‘Help, wij gaan scheiden!’
In een emotionele periode als een scheiding, is het begrijpelijk dat emotie en verstand elkaar in de weg zitten. En dat is best lastig als je beslissingen moet nemen die invloed hebben op de nabije en meestal onzekere toekomst. Dan kan mediation een uitkomst zijn.

Wat mag je verwachten van een mediator?

De allereerste taak van een scheidingsmediator is jullie overleg organiseren. Ik zal er alles aan doen om jullie in gesprek te houden. Daarnaast zorgt de mediator ervoor dat:

  • Wensen duidelijk in kaart worden gebracht
  • Jullie allebei over dezelfde informatie en kennis beschikken
  • En als dat niet het geval is, trekt de scheidingsmediator dit recht
  • Jullie gelijke aandacht krijgen voor jullie standpunten en visie
  • Jullie tot een goede oplossing komen, waar jullie allebei achter kunnen staan.

Mediation bij echtscheiding

Een mediator bij echtscheiding is geen “gewone” mediator. Een scheidingsmediator heeft zich, naast de opleiding Mediation, gespecialiseerd in Familiemediation. Dat betekent dat ik als echtscheidingsmediator ook over inhoudelijke kennis beschikt en daarmee een actieve rol in de gesprekken heb.
Op het moment dat jullie besluiten de scheiding in gang te zetten, is er veel te regelen. Ik geef jullie inzicht in welke stappen er in jullie situatie genomen moeten worden en breng daarmee structuur. Als je inzicht hebt in wat er moet gebeuren en waarom, geeft dat rust en helpt het jullie het overzicht te behouden.

Voordelen van mediation bij een scheiding

Er gaan steeds meer stemmen op om mediation bij scheiding verplicht te stellen als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Tijdens een scheiding hebben jullie al gauw verschillende belangen. Bovendien ga je niet voor niets uit elkaar. Het ene conflict kan makkelijk leiden tot het volgende. Daar zit je dan, met al je emoties. Juist nu moeten jullie ook nog overleggen en samen afspraken maken over de toekomst van jullie kinderen. In hun belang, en het liefst zonder je eigen belang (en emoties) te laten meespelen. Terwijl alle ingrediënten voor een vechtscheiding aanwezig zijn. In Nederland zijn er jaarlijks 16.000 kinderen de dupe van een vechtscheiding.

Door te kiezen voor mediation, leveren jullie een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de kinderen na de scheiding. Bijkomend voordeel: omdat jullie in overleg uit elkaar gaan, is de kans groot dat jullie je makkelijker op de toekomst kunnen richten. Een goede mediator zal ook aandacht besteden aan jullie eigen verwerkingsproces. Zo leggen jullie beiden een stevige basis voor de toekomst.

‘Mediation: win-win voor de kinderen en voor jezelf.’

Neem contact op met Bas

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die BoomHuis Mediation biedt voor jullie? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kun je doen door te bellen naar 06 – 55 08 09 25 ; te mailen naar info@scheidensamen.nl of door het formulier op deze website in te vullen. Ik help jullie graag in deze moeilijke periode

Ga naar contact

BoomHuis Mediation

info@scheidensamen.nl
06 – 55 08 09 25

KVK: 65695550
Het Scheidingshuys

Adres
Statietjalk 3
4617 GN Bergen op Zoom